Tırnak Sedef Hastalığında Hala Amatör Olmanızın Dokuz Nedeni

Tırnak sedef hastalığınız veya tırnak mantarınız olup olmadığını anlamaya çalışmak sizi ayak parmaklarınızda tutabilir. 7. Melaleuca yağı ve undesilenik asit gibi doğal antifungaller, ayak tırnağı mantarını öldürmeye yardımcı olur. Kaşıntı gibi semptomları hafifletebilir. Tırnak sedef hastalığının belirtileri utanç ve sosyal rahatsızlığa neden olabilir. Infliximab tedavisi sırasında tırnak sedef hastalığının remisyonu ve iyileşme süresi. Kombinasyon ayrıca, yalnızca tazaroten kullanıldığında mümkün olandan daha uzun süreli sonuçlar ve daha uzun bir remisyon (sedef hastalığı olmadan geçen süre) sağlayabilir. Bu durumda, beyaz noktalar yaklaşık sekiz ay sonra kaybolur; bu, tırnakların tamamen yeniden çıkması için gereken süredir. Tırnak yatağında hafif bir travma, tırnak plağında zararsız küçük beyaz noktalara (lökonişi) neden olabilir - tırnak büyüdükçe büyürler ve sonunda tırnağın hasarlı kısmını kesersiniz. Uzunlamasına lökonişi çok daha az yaygındır ve tırnak plağının altında ve tırnak yatağına paralel olarak görülebilen daha küçük 1 mm'lik beyaz uzunlamasına çizgiler içerir. Tüm çivilerin kadranları matriks ve yatak özelliklerinin varlığı açısından incelendi.

Tırnak matrisinin uzun süreli iltihaplanması ufalanan bir görünüme yol açabilir. Tırnak matriks bulgularında metotreksat grubunda, tırnak yatağı bulgularında siklosporin grubunda anlamlı düzelme saptandı. Sonuçlar, bir eldeki beş çivi ve her iki eldeki en ciddi şekilde etkilenen tek tırnak için Tırnak Psoriasis Şiddet İndeksi (NAPSI) kullanılarak ölçüldü. Ancak bu işlem tırnak sedef hastalığına iyi gelse de genellikle şiddetli ağrıya neden olur. Eritrodermik sedef hastalığı, vücuttaki tüm derinin kırmızı ve pul pul olmasına neden olur. Her ikisi de kuru cilde neden olabilecek veya daha da kötüleştirebilecek çorapsız ayakkabı giymekten veya sırtı açık ayakkabı giymekten kaçının. Her ayağı kuru bir havluya sarın, ardından sıcak suya batırılmış bir havluyu kuru havlunun etrafına sarın. Gerinmeyi bırakın ve ardından elleriniz sol uyluğunuzun yanında ve gövdeniz sola dönük olacak şekilde egzersizi ters yönde tekrarlayın. Ters sedef hastalığı (solda): Journal of the American Academy of Dermatology'nin izniyle kullanılan fotoğraf. Eritrodermik sedef hastalığı: Journal of the American Academy of Dermatology'nin izniyle kullanılan fotoğraf. "Sedef hastalığının tedavisinde tazaroten kremi: 12 hafta boyunca günde bir kez uygulanan %0.05 ve %0.1 tazaroten kremlerinin güvenlik ve etkinliğine ilişkin iki çok merkezli, çift kör, randomize, araç kontrollü çalışma.

Birkaç hasta sadece tazaroten kullanırken tamamen temizlenme görüyor. Dermatoloğunuz takip randevuları için sizi görmek isteyecektir. Sedef hastalığımı ne kadar süreyle tedavi etmem gerekecek? Bu sedef hastalığı genellikle parlak kırmızıdır ve cilt ağrılı olabilir. Sonuçları iyileştirmek için dermatoloğunuz, sedef hastalığına da uygulayacağınız bir kortikosteroid reçete edebilir. Anekdot niteliğinde bir çok dermatolog, hastalar ciltlerinin sedef hastalığı için D vitamini analogları kullandıklarında tırnaklardaki sedef hastalığının iyileştiğini fark ettiler. Bir retinoid, A vitamininin sentetik bir şeklidir. Cildi tedavi etmek için kullanılan farklı türleri vardır. Tazaroten cilt kalınlığını ve ölçeğini etkili bir şekilde azaltabilir. Bununla birlikte hamile kadınlar, doğum kusurlarına neden olabileceğinden tazaroten KULLANMAMALIDIR. Ayaklardaki nasırlar, açık havada çıplak ayakla dolaşan, sıkıştıran ayakkabılar giyen (bu durumda nasırlar ayak baş ve küçük ayak parmaklarının dışında gelişir) veya açık sırtlı ayakkabılar giyen (topuk altında ve çevresinde nasırlar oluşur) kişilerde yaygındır. ). İnsanlar ellerinde ve ayaklarında irin dolu ağrılı kabarcıklar ve kolayca çatlayan kalın, pullu bir cilt geliştirir. Vazelin kullandıktan sonra hala cildinizde tahriş varsa dermatoloğunuza söyleyin.

Kurul onaylı bir dermatolog size söyleyebilir. Ayrıca dermatoloğunuza diğer yan etkileri de söylemelisiniz. Hastalar ilacı kullanmaya devam ettikçe bu yan etkiler ortadan kalkma eğilimindedir. Belirtilenden daha uzun süre kullanılması ciddi yan etkilere neden olabilir. Her ikisinin kullanılması, yalnızca bir retinoid kullanıldığında yaygın olan cilt tahrişini azaltabilir. Çalışmalar, her ikisini birden kullanmanın, her iki ilacı tek başına kullanmaktan daha etkili olma eğiliminde olduğunu göstermektedir. Tazaroten cildi tahriş ettiğinde, aşağıdakilerden bir veya daha fazlasına neden olabilir: kızarıklık, soyulma, kuruluk, kaşıntı veya yanma hissi. Dermatologlar genellikle cilde uyguladığınız bir kortikosteroid ile birlikte tazaroten reçete eder. Tazaroten'i sedef hastalığına uygulayın. Adam sedef hastalığı tedavi kılavuzları büyük bir suç işledi. Bir erkek aile kurmaya çalışırken sedef hastalığını tedavi edebilir mi? 0602 pozitif ve negatif sedef hastası - 1019 HLA-C- ve HLA-B tipi hastanın analizi. Bu nedenle, psoriatik hastaların değerlendirilmesi ve yönetiminde tırnak değerlendirmesi yerleşmiştir. Hastaların çoğu, sedef hastalığına günde bir kez ince bir tabaka ilaç uygular ve tamamen ovuşturur. Sedef hastalığınız varsa, bir dermatolog bireysel ihtiyaçlarınızı karşılamak için bir tedavi planı oluşturabilir. Tedavi planınız, cildinize uyguladığınız ilaçları, cildinize bakmanıza yardımcı olacak tavsiyeleri ve alevlenmeleri önlemeye yardımcı olacak ipuçlarını içerebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?