Tırnak Sedefi - Neyin İşe Yaradığı ve Neyin Olmadığına Dair Derinlemesine Bir Analiz

Sedef hastalığı, cildi olduğu kadar tırnakları da etkileyebilir, özellikle tırnağın tırnak yatağından ağrısız bir şekilde ayrılması olan onkioliz olarak bilinen bir görünüme neden olabilir. 3 Tırnaklar derinin bir parçasıdır, bu nedenle sedef hastalığı gibi bir deri hastalığının tırnakları etkilemesi şaşırtıcı olmayabilir. Tedavi edilmezse tırnak sedef hastalığı kötüleşebilir. Ek olarak, doktorunuz enfeksiyondan kurtulmak için mantar önleyici krem ​​uygulamadan önce enfekte tırnağı keserek veya tekrar keserek şişmeyi ve enfeksiyonu azaltabilir. Reçeteli bir krem ​​veya merhem yazabilir veya çividen geçmesi için enjeksiyon yoluyla ilaç verebilir. Kanıta dayalı tıpta doğrudan mikroskobik muayene için doğrulanmış ciddiyet skorlarının kullanımı önemlidir (%10 potasyum KAPSÜL ÖZETİ, özellikle bu hidroksit preparatları çağında). Bununla birlikte, psoriatik artrit hastalarında tırnak sedef hastalığı olan hastaların karakterize edilmesine ilişkin gerçek dünya verileri sınırlıdır ve bu hastaların tanımlayıcı profilini anlamakla ilgileniyorduk" dedi. Üniversite Tıp Fakültesi ve Corrona'nın baş bilim sorumlusu Her hastanın tırnağına bakmayı savunuyor muyum?

Çok sayıda hastada sakatlıkla ilişkili tırnak sedef hastalığı: 1.728 hastayla yakın zamanda yapılan bir görüşmenin sonuçları. Onikomikoz, kırpıntılar ve subungual sedef hastalığı (tırnak lekesi için terapötik seçenekleri değerlendirmeye eş zamanlı olarak) olan hastaları dışlamak için. 1. Çukurlaşma- sedef hastalığına bağlı tırnak büyümesi eksikliklerinden kaynaklanır ve tırnak plağı yüzeyinden parakerototik hücrelerin kaybı ile karakterizedir. 2. Tırnak plağının tırnak yatağını oluşturduğu yerde hava boşluklarının neden olduğu beyaz tırnak plağı alanları. 1. Ayak tırnağı mantarına dermatofit olarak bilinen küçük bir canlı organizma neden olur. Bu küçük çukurlar, tırnak yüzeyinden hücreler kaybolduğunda ortaya çıkar. Tırnaklar sedef hastalığından etkilendiğinde, keratin hücrelerinin kaybına neden olur. Tırnak sedef hastalığı için topikal, enjekte edilebilir, sistemik ve biyolojik seçenekler dahil olmak üzere çeşitli tedaviler mevcuttur. Tırnak sedef hastalığının en yaygın belirtileri tırnaklarda çukurlaşma, tırnak aralarında çizgiler, tırnak yatağında beyaz noktalar, tırnak yatağında batma ve bazı durumlarda tırnak yatağından sarı irin benzeri bir maddenin salgılanmasıdır. Birçoğu resmi olarak Psoriazis teşhisi konmuş kliniğe gidecek, ancak bazıları olmayacak ve doğrudan sorulmadığı sürece birçoğu, geçmiş tıbbi geçmişini sorduğunuzda hemen semptomlarıyla bir bağlantı düşünmeyecek, bu yüzden tüm katılımcılara doğrudan sormayı savunuyorum.

Sağlık Meslekleri ve Hemşirelik için Tıp Sözlüğü © Farlex 2012, pl. Perikondrium: Anatomik terminoloji. Doğru terapi genel olarak tırnak sağlığını ve sedef hastalığını iyileştirmeye yardımcı olur: kendinize zaman tanıyın! Çoğu yürüyüş ayakkabısının burnu hafifçe kalkıktır, bu da yürüyüş adımlarının geleneksel "sallanma" hareketinde ayağınızın daha rahat hareket etmesine yardımcı olur. Baş parmaklarınızı kullanarak ayak tabanlarınıza derin, dairesel hareketlerle masaj yapın. Tırnaklarınız sağlamsa, görünümlerini iyileştirmek için tırnak sertleştirici kullanmayı düşünün. Sedef hastalığı ayak tırnaklarını veya parmak tırnaklarını etkileyerek tırnaklarda kalınlaşmaya, çukurlaşmaya ve düzensiz şekillenmeye neden olabilir. Tırnak sedef hastalığı, semptomatik sedef hastalığından muzdarip hastalarda ortaya çıkar. Psoriasisli 39 hasta gözlemledik (19-65 yaş arası 20 erkek ve 19 kadın, hastalık süresi 1-25 yıl arası). Bu nedenle, psoriasisli hastaların karmaşık tedavisinde kullanılan tırnak lezyonlarının spesifik tedavisi için önerilen ilaç onipso, kullanımı basit, erişilebilir, uyumlu ve oldukça etkilidir. Hastalar, talimattan sonra tırnak belirtilerini fotoğraflarla bildirdiler.

Tırnak sedef hastalığının klinik belirtileri, çukurlaşma, renk değişikliği, onikoliz ve subungual hiperkeratozun yanı sıra tırnak plağında ufalanma ve kıymık kanamalarıdır. Tırnak sedefi, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiler ve sedef hastalığının tedavisi en zor belirtileri arasındadır. Çalışmanın amacı, psoriasisli hastaların karmaşık tedavisinde onipso ilacının terapötik etkinliğini NAPSI indeksi aracılığıyla değerlendirmekti. Zaias N. Çivinin sedef hastalığı: klinik-patolojik bir çalışma. En azından söylemek gerekirse, çalışmanın sonuçları sedef hastalığından muzdarip olanlar için umut verici. Yöntemler: Toplamda, Almanya'daki en büyük sedef hastalığı hasta derneği olan Deutscher Psoriasis Bund'un 2449 hasta üyesiyle bu ülke çapında, girişimsel olmayan, kesitsel çalışmada görüşülmüştür. SEÇİM KRİTERLERİ: Tırnak sedef hastalığına yönelik müdahalelerle ilgili herhangi bir tasarımın tüm RKÇ'leri. Aynı zamanda psoriatik tırnak lezyonlarının tedavisinin her zaman başarılı olmadığını da biliyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?