Tırnak Sedefi - Hikaye

Bir ebeveynde sedef hastalığı varsa, bir çocuğun sedef hastalığına yakalanma ihtimalinin %10 olduğu tahmin edilmektedir. Pedikür yaptırmayı seviyorum. Bu nedenle, vücut büyüklüğünüze, dışarıdaki maruziyetinize ve egzersizinize bağlı olarak su tüketimini 10 ila 16 'günlük sekiz ons bardak su'ya çıkarın. Vücudun sağlıklı, güçlü tırnaklar üretmek için bu besin bileşenlerine ihtiyacı vardır. Yaşlandıkça tırnaklar daha ince ve daha kırılgan hale gelir, bu da tırnaklardaki çizgileri daha belirgin hale getirebilir. Sedef hastalığı hakkında daha fazla bilgi edinin. Daha şiddetli sedef vakalarını tedavi etmek için biyolojik ürünler, ultraviyole ışık terapileri ve fotokemoterapi kullanılabilir. Sedef hastalığı, özellikle daha şiddetli vakalarda, semptomları yönetmek için bir doktor ziyaretini garanti eder. Bazı yiyecek türlerinin sedef hastalığı semptomlarını tetiklediği veya kötüleştirdiği görülmektedir ve diğerleri aslında sedef hastalığının belirtilerini evcilleştirmeye yardımcı olabilir, ancak "herkes farklıdır ve bazıları için alevlenmeleri tetikleyen yiyecekler sedef hastalığı olan diğerlerini etkilemeyebilir, bu nedenle görünen şeylere dikkat edin. kişisel olarak sizi etkiler," diyor Annie Gonzalez, MDMiami, Florida'daki Riverchase Dermatology'de kurul onaylı bir dermatolog olan FAAD. Genellikle kutanöz sedef hastalığı olarak bilinen cilt sedef hastalığının başlamasından sonra aynı zamanda veya yıllar sonra ortaya çıkar. Bu nedenle, tırnaklarınız değişirse veya anormal görünmeye başlarsa, altta yatan nedeni araştırmak ve herhangi bir tedaviye gerek olup olmadığını öğrenmek için doktorunuzla konuşun veya bir dermatoloğa görünün.

Keratin keseleri tıkadığında, ciltte küçük beyaz noktalar veya tüyler diken diken gibi görünen şişlikler gelişir. Keratoz pilaris, saç köklerinde keratin biriktiğinde olur. Saç folikülleri, saçınızın büyüdüğü derinin altındaki küçük keselerdir. Keratosis pilaris zararlı değildir, ancak sizi rahatsız ediyorsa bununla başa çıkmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Doktorlar, tırnağın görünümünü iyileştirmek için doğrudan tırnaklara steroid enjekte edebilirler. Bu durum tırnakların dayandığı yapıların zayıflamasına ve bu durum tırnakların ufalanmasına neden olabilir. Tırnak plağınız, kapı ve kapı çerçevesi gibi iki şey arasına sıkışırsa veya mantar enfeksiyonu gibi düşmesine neden olan bir durumunuz varsa, tırnak yatağınızdan da ayrılabilir. Kuru havluları ıslak, sıcak havlularla değiştirerek iki veya üç kat ekleyin; kuru bir havluyla bitirin. Durum, cildinizin kuru olma ihtimalinin daha yüksek olduğu kış aylarında daha da kötüleşir.

Belirli bir tırnağınızda, tırnağı ezmek veya geriye doğru bükmek gibi bir yaralanma yaşadıysanız, o tırnağınızda onikoreksis olma olasılığı daha yüksektir. Nispeten pürüzsüz bir tırnak yerine, onikoreksisli bir kişinin tırnaklarında oluklar veya çıkıntılar olacaktır. Bazı kişilerde bu durum sadece bir tırnakta olabilirken bazılarında tüm tırnaklarda olabilir. Tedaviye ihtiyacınız olup olmadığını belirlemek ve sizin için en iyi tedavi planının hangisi olduğuna karar vermek için doktorunuz sizinle birlikte çalışacaktır. Anket, sosyo-demografik hasta özellikleri, hastalıkla ilgili veriler ve tırnak sedef hastalığının tedavisi hakkında sorular sordu. Çalışmanın başlatılması ve hasta kaydı, katılımcı kurumun yerel etik kurulunun resmi onayından önce yapılmıştır. Yağda indigo naturalis özü (Lindioil) veya bir D vitamini ürünü (kalsipotriol) kullanan hastalarla yapılan 24 haftalık bir çalışma, kalsipotriole kıyasla bitkisel ürün kullanıcılarında önemli gelişmeler buldu.

D3 vitamini analogları (örneğin kalsipotriol) ve retinoidler rutin olarak kullanılmaktadır. Bazı insanların tırnaklarındaki çizgiler daha kolay görülürken, hemen hemen tüm insanların tırnaklarında bir miktar çıkıntı vardır. Genellikle sağlık sorununu gösteren yaygın bir tırnak deformasyonu, Beau'nun çizgileridir. Bazen bu çıkıntı sadece bir parmakta olabilir. Çabalarınızı her seferinde küçük bir alana yoğunlaştırın. Tırnakların güçlenmesi ve uzaması için bir süre cila ve sert oje çıkarıcılar kullanmayarak tırnakları "dinlendirmek" de isteyebilirsiniz. Tırnaklarınızı suya veya temizlik kimyasallarına aşırı bir süre batırmaktan veya maruz bırakmaktan kaçının. Doktorlar, zayıf yiyecek ve su alımını kırılgan tırnaklarla ilişkilendirir. Her gün, idrarınızın genellikle açık sarı renkte olmasına yetecek kadar bol su için. Genel olarak, şişlikler cildinizle aynı renktedir, ancak bu şişlikler açık ten üzerinde kırmızı veya koyu kahverengi görünebilir. Sarı tırnaklar akciğer hastalığı veya diyabetin ortaya çıkışını gösterebilir, kırmızı tırnaklar kalp hastalığına işaret edebilir ve tırnak yataklarınızdaki koyu çizgiler melanomaya işaret edebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?