Bak Anne, Aslında Tırnak Sedefi İle Bir İş Kurabileceksin

Özellikle tırnak sedef hastalığının varlığı, bir hastanın Psoriatik Artrit geliştirme açısından özel bir risk altında olabileceğini gösterir. Bazen kötü bir sarsıntı tırnağın tırnak yatağından ayrılmasına neden olabilir ve önce tırnağın dibinde gevşer. Kalp-sağlıklı yağlar ve omega-3 yağ asitleri, semptomları hafifletmek veya önlemek için iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Rahatsızlığı ve iltihaplanmayı azaltmak ve mantar enfeksiyonunu önlemek için, ayaklarınızı günde iki kez bir ölçek povidon iyot ve bir ölçek ılık su solüsyonunda her seferinde yaklaşık 15 dakika bekletin ve her ıslatmadan sonra antiseptik uygulayın. Alyssa, 2017'den beri Önleme, İyi Kat Hizmetleri ve Kadınlar Günü için araştırmaya dayalı sağlık içeriği yazdığı Hearst Health Newsroom'da kıdemli bir editördür. 13 yıldan fazla raporlama ve düzenleme deneyimi var ve daha önce Reader's Digest'te araştırma şefi olarak çalıştı ve burada web sitesinin sağlık dikeyinden ve basılı dergi için sağlık içeriğini düzenlemekten sorumluydu. Bölgeye günde birkaç kez buz uygulayın. New York City egzersiz eğitmeni ve "Fitness ve Sağlıkta" adlı bir fitness yaşam tarzı programının yaratıcısı olan Rochelle Rice Cutro, vücudun bu stresli bölgesi için bu esnemeleri öneriyor.

Sedef hastalığının en yaygın türü (sedef hastalığı olan kişilerin %80-90'ında bu tür vardır) plak sedef hastalığı olarak adlandırılır; bu yamalar herhangi bir yerde gelişebilir ancak dirseklerde, dizlerde, belde ve kafa derisinde görünme eğilimindedir. Bazı araştırmalar, sedef hastalarının, muhtemelen Çölyak hastalığı olan insanları etkileyen benzer genetik ve diğer enflamatuar belirteçler nedeniyle, buğday, arpa ve çavdarda bulunan bir protein olan glütene duyarlı olabileceğini düşündürmektedir. Araştırmalar bunun doğru olduğunu kanıtlamasa da, bazı insanlar biyotin takviyeleri almanın daha sağlıklı tırnakları desteklediğini düşünüyor. Tiroid fonksiyon bozukluğu olan kişiler, kuru, çatlamış ve kırılgan tırnaklar dahil olmak üzere tırnak sorunları yaşayabilir. Tiroid, bir kişinin metabolizmasının yanı sıra cilt, saç ve tırnakların büyümesi için birçok işlevin sürdürülmesinden sorumludur. Örnekler, E vitamini içeren kütikül yağlarının yanı sıra nemi hapseden vazelin bazlı losyonları içerir.

Nemlendiricileri tırnağa ve kütiküle sürmek veya yumuşatıcı yağlara batırmak yardımcı olabilir. Hedef önemi, tırnak sedef hastalığının şiddeti ile arttı, ancak yaş veya hastalık süresi ile artmadı. Sadece hastalığın getirdiği genel sorunlarla değil, aynı zamanda insanların bu konuda sahip olduğu yanlış kanılarla da ilgilenmelisiniz. Bunlar, bazı kişilerin çatlamayı önlemesine yardımcı olmada etkili olabilir. Tırnakları etkileyen sedef hastalığı, tırnak çatlamasını içeren tırnak değişikliklerine neden olabilir. Lökonişi "Beyaz tırnak sendromu" olarak da bilinen lökonişi, tırnağın büyüme biçiminde bir kusur olduğunda gelişebilir, diye açıklıyor Davis, California'daki Dignity Health Medical Foundation'da aile hekimliği doktoru olan Ashley Anderson, DO. Hangi yiyeceklerin cildinizi etkilediğini not etmeyi deneyin, böylece takip edebilir ve diyetiniz hakkında doktorunuza danışmak için bu bilgileri elinizin altında bulundurabilirsiniz. Çoğu insan manikürün zarar verici olduğunu düşünmese de tırnak cilalama ve kütikül düzeltme cildi tahriş edebilir veya yaralayabilir ve enfeksiyon riskini artırabilir. Aseton içermeyen oje çıkarıcılar kullanın. Bazı baz katlar, cilanın ilk katı olarak hizmet edecek kadar sağlamdır.

Bildiğimiz kadarıyla bu, geleneksel Çin tıbbının psoriatik tırnak hastalığını tedavi etme kabiliyetine ilişkin ilk rapordur. Şu Tıbbi Konu Başlıkları anahtar terimlerini kullanarak MEDLINE, Embase ve Scopus için indekslenen PubMed makalelerinde bir arama yaptık: tırnak sedef hastalığı ve çocuklar, juvenil, pediatrik. Mantarla enfekte olmuş tırnakların görünümünü iyileştirmek veya iyileştirmek için tıbbi cihazlar ve klinik deneme tasarımı. Çoğu zaman, çatlamış tırnaklar daha fazla tıbbi tedavi gerektirmez, ancak belirli belirtiler fark ederseniz bir sağlık uzmanıyla görüşün. Tırnaklarınız, olası vücut sorunlarına açılan bir pencere veya sadece düzenli alışkanlıkların bir yansıması olabilir. El ve ayak tırnakları tırnak sedef hastalığından etkilenebilir. Psoralen artı ultraviyole ışık A (PUVA): subungual hiperkeratozu, onikolizi, renk değişikliğini ve tırnak ufalanmasını iyileştirir, ancak çukurlaşmayı önlemez. Bu, tırnakların özel bir ışığa maruz bırakılmasını içerir. Bir kişi yaşlandıkça, tırnaklar tipik olarak incelir ve çatlamaya daha yatkın hale gelir. Tipik olarak, çatlayan tırnaklar normalden daha incedir. Tırnakları daha kısa tutmak, onları yaralanmaya karşı daha az savunmasız hale getirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?