Tırnak Sedefi - Genel Bakış

Genellikle yüzük parmakları, bazen diğer parmaklar da tırnak uçlarında ve yanlarda etkilenir. Tırnaklar - parmaklarda veya ayak parmaklarında - bir tırnak yatağı ve bir tırnak plakasından oluşur. Sedef hastalığı, el ve ayak tırnaklarınız da dahil olmak üzere vücudunuzun herhangi bir yerinde oluşabilir. Plak sedef hastalığı belirtileriyle yanındaki Yeni Ahit'e parlak bir gülümsemeyle işaret etti ve sonra yorgun bir şekilde gözlerini kapattı. Sedef hastalığının belirti ve semptomları nelerdir? Bunlar anormal tırnakların belirtilerinden sadece birkaçı. Bunlar sağlıklı yetişkinlerin ortalamalarıdır. Ağızdan alınan tofasitinib dışında bu ilaçların tümü enjeksiyon yoluyla verilir. Daha güçlü bir tedaviye ihtiyacınız varsa, dermatoloğunuz bir dermatolog muayenehanesinde veya klinikte verilen tedaviyi önerebilir. Canakinumab 150 mg subkutan 4 haftada bir 9 ay süreyle tedavi uygulandı. İşte ayak tırnağı mantarı ve tedavisi hakkında bilmeniz gereken yedi hızlı şey. Gördüğünüz tırnaklar ölü ve hissiz. Bu yüzden tırnaklarını kesmek acıtmaz. Tırnak etlerini kesmemelisin. Ve psoriatik artriti olanlar için (otoimmün durum küçük eklemlerde iltihaplanmaya neden olduğunda), tırnak sedef hastalığının gelişmesi çok muhtemeldir - hastaların yüzde 86'ya kadarı ayrıca tırnak sedef hastalığına işaret eden çukurlaşma, kalınlaşma ve pullanma görecektir.

Ağrıyı hafifletmek için yapabileceğiniz esneme egzersizlerini de doktorunuza sorabilirsiniz. Gördüğünüz kısım ölü hücrelerden oluşuyor. Keratin, saçınızın ve cildinizin hücrelerini de oluşturur. Keratin, tırnaklarda ve vücudunuzun diğer kısımlarında dokuyu oluşturan hücreleri oluşturan bir protein türüdür. Tırnaklarınızı ısırmayın veya çiğnemeyin. Doğru beslenip beslenmediğiniz ve tırnaklarınıza ne kadar iyi baktığınız, büyüme hızını etkileyebilir. Ancak mikropları ağzınıza yayarak hastalanma riskinizi yükseltir. Hafif tırnak yeme kalıcı hasara neden olmaz, ancak ellerinizin bakımsız ve kanlı görünmesine neden olur ve ayrıca sizi parmaklarınızda ve ağzınızda enfeksiyona açık hale getirebilir. Bunu yapmak, enfeksiyonu önlemeye yardımcı olan önemli engeli ortadan kaldırır. Bu ürünleri kullanmak ve çıkarmak tırnaklarınız için zor olabilir, bu nedenle ara vermek tırnakların kendi kendini onarmasına yardımcı olur. Tırnaklarınız size genel sağlığınızın bir resmini verir. Diğer faktörler yaşınızı ve sağlık durumunuzu içerir.

Keratin tırnak sağlığında önemli bir rol oynar. Gibson LE. Tırnak yemek uzun süreli tırnak hasarına neden olur mu? Bu sadece potansiyel olarak acı verici olmakla kalmaz, aynı zamanda tırnaklarınıza da zarar verebilir. Çoğu durumda, tırnaklarınıza uygun bakım, görünümlerini düzeltmek için yeterlidir. Tırnaklarınıza iyi bakmanız, sedef hastalığına bağlı tırnak değişikliklerinin etkilerini en aza indirebilir. Tırnaklarınıza iyi bakarak birçok tırnak anormalliğini önleyebilirsiniz. Sonpal, arada bir kırılgan tırnakların normal olduğunu söylüyor. Kırılgan veya zayıf tırnaklarla ilgili bir sorununuz varsa, kırılmalarını önlemek için tırnaklarınızı kısa tutun. Tırnaklarınızı kuru ve temiz tutun. Diğer tehlikelerin yanı sıra, kişi kendini sıcak tutamayabilir, bu nedenle hipotermi hızla başlayabilir. Bu seçeneklerden bazıları, etkilenen tırnağa sürülebilen reçeteli bir steroid içerir. Tırnak sedef hastalığı ile psoriatik artrit arasında anlamlı bir ilişki kurulmuştur. Sedef hastalığına neden olan pumayı arkadaşımın boğazına saplayarak öldürmek istedim. Neyse ki, Patel ve dermatolog Dr. Sandy Skotnicki'nin tırnak sedefi için çok sayıda ev ilaçları var.

Yeniden uzamaya başladıklarında tırnaklarınızda yatay çizgiler olabilir. Sağ elini kullanıyorsanız, o eldeki tırnakların solunuzdakinden daha hızlı uzadığını fark etmişsinizdir ve bunun tersi de geçerlidir. Sonuç olarak, DIRA hastalığı tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliğinden ölüme yol açabilir. Artrit özellikleri biraz düzeldi; ancak tırnak hastalığı düzelmedi, biraz düzeldi (Şekil 2). Ayrıca akut faz reaktanları normal seviyelere düşmedi. Önceki çalışmalar, tırnak sedef hastalığının distal interfalangeal (DIP) eklem çevresindeki entezit ve DIP artriti ile korele olduğunu göstermiştir. Mantar enfeksiyonunun tedavisi, tırnak sedef hastalığının temizlenmesi üzerinde herhangi bir etkiye sahip olmayabilir. Sarı, kahverengi veya yeşil tırnaklar genellikle mantar enfeksiyonunuz olduğu anlamına gelir. Tırnaklarınızın etrafındaki derinin hasar görmesi de enfeksiyona neden olabilir. Bu deri, süngertaşı ile parlatarak veya metal bir ayak törpüsü veya ustura ile kazıyarak çeşitli yöntemlerle çıkarılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?