Tırnak Sedefi: Gerçekten ihtiyacınız var mı? Bu, Belirlemenize yardımcı olabilir!

6. Halka açık bir havuza gidecekseniz, mümkün olduğunca erkekler duş ayakkabısı, kadınlar ise sandalet giymelidir. Olası Neden: Kalp Durumu Tırnak yatağınızda kanlı görünen çizgiler normal değildir (parmağınızı araba kapısına çarpmadıysanız). İster göz alıcı oje renkleri ister trend oje sanatı olsun, tırnak bakımı çoğu kız ve bayan tarafından yapılır. Her iki başparmağın tırnak yatağında hafif periferik beyazlaşma ile birden çok kırmızı nokta vardı (şek. 1a, b). Kırmızı halının her yerinde gördüğün o uzun, güçlü tırnakları özlüyor musun? Bastığınızda cilt beyazlaşıyor ve ardından basıncı bıraktığınızda kırmızılaşıyorsa, bursitiniz olabilir. En iyi durumda, 10 tırnağımda çukurlaşma/diğer deformasyonlar ve temiz bir cilt var. Ev işleri sırasında pamuk astarlı eldivenler takmak ve tırnaklarınızı suya batırmak veya yüzmek için suyun dışında tutmak gibi şeyler, geri tepmeyi en aza indirebilir ve bu mümkün değilse, ellerinizi ve tırnaklarınızı suya batırdıktan sonra iyice nemlendirmek bir sonraki en iyi şeydir. İyi tırnak bakımı, tırnak sedef hastalığını tedavi etmenin en iyi yoludur. Tırnak sedefi tüm ırkları ve yaş gruplarını ve her iki cinsiyeti etkileyebilir, ancak bir büyük vaka serisinde erkek baskınlığı bildirilmiştir.

Sedef hastalığı bir bağışıklık sistemi durumudur, bu nedenle cilt tedavileri işe yaramazsa, doktorunuz hastalığı hücresel düzeyde etkileyen ilaçlar önerebilir. Dermatoloğum, test edilmek üzere bir tırnak kırpıntısı gönderene kadar tırnak sedef hastalığı ile tırnak mantarı arasında ayrım yapamadı ve sedef hastalığı için pozitif çıktı. Diğer bir test ise tırnak mantarının pozitif çıktığı bir kültürdür. Kapsamlı bir değerlendirmeden sonra bile, bir doktorun tırnak mantarı ile tırnak sedefini ayırt etmesi zor olabilir. Araştırmacılar, deri psöriazisi olmayan veya sistemik tedavi endikasyonu olmayan hafif deri lezyonları olan hastalarda tırnak psöriazisini tanımlamak, değerlendirmek ve tedavi etmek için öneriler sunmaya çalışan bir konsensüs grubu oluşturdu. Onikomikoz, kırpıntılar ve subungual sedef hastalığı (tırnak lekesi için terapötik seçenekleri değerlendirmeye eş zamanlı olarak) olan hastaları dışlamak için. Subungual melanom genellikle sadece bir tırnağı etkiler. Bu yağı uygulayarak bunun riskini azaltın.

Hindistan cevizi yağı aynı zamanda doğal bir anti-bakteriyel ve anti-fungal ajandır ve egzama, sedef hastalığı ve akne gibi cilt rahatsızlıklarıyla mücadelede etkilidir. Halihazırda D Vitamini ve balık yağı alıyorum ama son birkaç yılda belirgin bir iyileşme olmadı. Biyolojik almayacağım - yan etkilere değmez. Tırnak sedef hastalığının diğer tedavilerinde olduğu gibi, sonuçların görülmesi aylar alabilir. Tırnaklarınıza bir göz atın, bakımını yapın ve şımartın ve yukarıda sıralanan herhangi bir hastalığınız varsa ekstra özen gösterin ve tıbbi yardım alın! Ayrıca, onikoreksiziniz altta yatan bir tıbbi durumun sonucuysa, bu durumu ele almak ve düzeltmek için çalışmak yardımcı olabilir. Çoğu zaman bu şişlik bulaşıcı bir bakterinin sonucudur. Çok aktif psoriatik artriti olan hastalarda ve hastalığı fiziksel, psikolojik, sosyal veya ekonomik olarak engelleyici olan hastalarda da sistemik tedavi düşünülmelidir. Tırnak sedef hastalığında topikal kalsipotriol tedavisi: 24 vakalık bir çalışma. 16. Gisondi P, Tinazzi I, El-Dalati G, Gallo M, Biasi D, Barbara LM, Girolomoni G: Klinik artropati belirtisi olmayan sedef hastalarında alt ekstremite entesopati: hastane tabanlı bir vaka kontrol çalışması.

Zaias N. Çivinin sedef hastalığı: klinik-patolojik bir çalışma. Daha pek çoğu, yatak odası pencerelerinden tırnak sedef hastalığı için ev ilaçlarını hevesle izliyor. Tüm turunçgiller, portakallar, limonlar tavsiye edilmez. Çin'deki büyük üretra lakunasının detaylı çevirisi, anlamı, telaffuzu ve örnek cümleler için tıklayınız. Kemik matriksi tarafından çevrelenen ve lakuna adı verilen boşluklarda yer alan kemik hücreleri, çeşitli dendritik çıkıntılar nedeniyle yıldız şeklinde olan osteositlerdir.. İsim boşluğu, bir şeyin olması gereken yerde boşluk veya delik anlamına gelir. Mantar sıcak ve nemli bir iklimde iyi yetişir. Tırnak mantarı veya onikomikoz, enfeksiyona neden olan bir mantardan kaynaklanır. Tırnaklardaki değişiklikler, altta yatan hastalığın tek uyarı işareti değildir; genel sağlığınıza dair ipuçları sağlayabilirler. Tırnak sağlığının ihmal edilmesi tırnakta ve tırnak yatağında çeşitli enfeksiyonlara yol açabilir. Enfeksiyonlar basit bir enfeksiyon (genellikle keskin tırnak kesme nedeniyle paronişi denir), bir mantar enfeksiyonu veya sedef hastalığı şeklinde olabilir. Bazı tırnak salonları tırnak enfeksiyonlarına katkıda bulunabilir. Bu nedenle tırnak mantarına en çok çok terleyenlerde, yüzmeyi sevenlerde ve vücudunu düzgün kurulamayanlarda (özellikle parmak araları) rastlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?