Tırnak Sedefi Nasıl Çalışır?

Tüm vücutta işe yarayan tedavi: Şiddetli sedef hastalığınız ve tırnak sedef hastalığınız varsa dermatoloğunuz hem cildinizi hem de tırnaklarınızı tedavi edebilen ilaçlar reçete edebilir. Dr. Sandy Skotnicki bir dermatolog ve Bay Dermatoloji Merkezi'nin kurucu direktörüdür. Tüketiciler sağlık konusunda daha bilinçli hale geldikçe, ayakkabı üreticileri ayaklarınızı incitmeyecek güzel görünümlü (topuklu bile olsa) ayakkabılar geliştirmeye yeni bir ilgi gösterdi. Ama işte küçük bir sır: Acıtmasalar bile ayaklarınıza masaj yapabilirsiniz - ve yapmalısınız -. Hiç şüphesiz, ayaklarınıza başka birinin sizin için masaj yapmasını sağlayabilirseniz, masajın en keyifli halidir. Birkaç saat ayakta dururken ayaklarınız yüzde on kadar şişebilir. Ardından ayak parmaklarınızın ve ayaklarınızın eski rahat pozisyonlarına dönmesine izin verin. Bu pozisyonu olabildiğince uzun tutun, ardından ayağınızı indirin. Batık ayak tırnakları için: Reçetesiz satılan ürünler aslında tırnağın konumunu veya büyümesini değiştirmez; tırnağın uzarken etrafındaki deriyi yumuşatarak ağrıyı geçici olarak durdururlar. Bu semptomları olan kişilerde sadece kozmetik şikayetler olmaz, aynı zamanda ağrı ve artmış enfeksiyon riski de görülebilir. Ayak problemlerinin teşhis ve tedavisinde uzmanlaşmış doktorlar olan Podiatristler, adlarından sonra Podiatrik Tıp Doktoru anlamına gelen "DPM" harflerine sahiptir.

Ayakta durmak yerine yürüyebildiğin kadar yürü; ayak parmaklarını kıpırdat; bir ayaktan diğerine ileri geri kaydırın; bir ayağınızın üzerinde durun, diğerini yerden hafifçe kaldırın ve ayak bileğini döndürün. Dörtlü Esnetme: Dengenizi korumanıza yardımcı olması için sol eliniz sandalyenin arkasında olacak şekilde bir sandalyenin arkasında durun. Yürürken ayaklarınızın daha serin, daha kuru ve daha rahat kalmasına da yardımcı olabilirler. Tırnaklarda pek çok şey ters gidebilse de, dermatologların duyduğu en yaygın şikayetlerden biri, tırnakların kırılgan veya kolayca kırıldığıdır. Nasırlar için: "Mısır sökücüler" aynı zamanda salisilik asit içerir, ancak nasırlar genellikle nasırlardan daha ağrılı olduklarından, birçok kişi nasırları bu sıvılar, kremler veya ilaçlı pedlerle çıkarmayı tercih eder. Aşırı derecede eğimli ("düz") ayaklarınız, Aşil tendinitiniz, kısa baldır kaslarınız veya diz problemleriniz varsa, orta topuklu ayakkabılar sizin için daha rahat olabilir çünkü zaten aşırı gerilmiş olan tendon ve kaslar üzerindeki baskıyı azaltırlar.

Düz ayakkabılar, ayakkabı gardırobunuzun temel öğesi olabilir, ancak bunları orta topuklu ayakkabılarla değiştirin. Hiçbir şey bir masaj kadar harika olmasa da, doğru ayakkabı numarası ve tarzı ayaklarınızın nasıl hissettiği konusunda büyük bir fark yaratabilir. Kısa bir süre için bile olsa kalça hizasından yukarı kaldırmak, normal boyutlarına dönmelerine yardımcı olacaktır. Tırnak çukurluğunu tedavi etmek için çok az şey yapar. Denemeler, katılımcıların özelliklerini ve tırnak sedef hastalığının teşhis özelliklerini doğru bir şekilde tanımlamalıdır; standart onaylanmış tırnak skorlarını ve hasta tarafından bildirilen sonuçları kullanın; etkinlik ve güvenliliği rapor edecek kadar uzun olmalıdır; ve tırnak özellikleri üzerindeki etkilerin daha fazla ayrıntısını içerir. Daha fazlasını öğrenmek için bir sonraki sayfaya geçin. Bir sonraki sayfada nasıl bir ayak hastalıkları uzmanı bulacağınızı öğrenin. Bireysel görüntü sahipliğiyle ilgili olarak lütfen sayfanın altındaki görüntü haklarıyla ilgili notlara bakın. Ayaklarınızdaki kasların bacaklarınızdakilerle yakın bir ilişkisi vardır: Bacak kaslarındaki ağrı, ayak kaslarının (rahatça) işlerini yapmasını zorlaştırır ve bunun tersi de geçerlidir. Ayakkabı, her adım attığınızda ayak kemikleri ve kasları üzerindeki şoku emmek için yeterli yastıklama sağlamalıdır.

Koşu ayakkabıları, kaymayı önlemek için özellikle iyi bir tutuşa ve ayrıca yere sert bir şekilde bastıklarında ayaklarınıza uygulanan darbeyi yumuşatmak için çok kalın tabanlara sahip olma eğilimindedir. American Academy of Podiatric Sports Medicine Web sitesinde, belirli sporlar ve aktiviteler için ayakkabı seçimi ve aktiviteye göre önerilen ayakkabı listeleri hakkında ek bilgi bulabilirsiniz. Ancak sabırlı olmanın yanı sıra, tırnaklarınızı hasardan korumak ve görünümlerini iyileştirmek için yapabileceğiniz çok şey var. 7. Melaleuca yağı ve undesilenik asit gibi doğal antifungaller, ayak tırnağı mantarını öldürmeye yardımcı olur. Genellikle renk değişikliği kendiliğinden geçer, ancak bazen yürürken hassas ayak tırnağınız ayakkabınıza bastırdığında ağrı hissedebilirsiniz. Aylarca veya yıllarca hareketsiz kaldıktan sonra uzun, kuvvetli bir yürüyüşe önce baş - veya önce ayaklar - dalmak, zindelik veya kilo kaybına değil, ağrıya neden olur. Aşınmış ayakkabılar, basit ama yaygın bir ağrı ve yaralanma nedenidir. Gözenekli bir üst kısım ve emici bir iç astar, döküntüleri ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olmak için gereklidir. İyi bir yürüyüş ayakkabısının sayası normal bir ayakkabınınkinden daha sağlam ancak koşu ayakkabısınınkinden daha esnek olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?