Tırnak Sedefi - Ölü mü Diri mi?

Sarı tırnaklar akciğer hastalığı veya diyabetin ortaya çıkışını gösterebilir, kırmızı tırnaklar kalp hastalığına işaret edebilir ve tırnak yataklarınızdaki koyu çizgiler melanomaya işaret edebilir. Planın merkezinde, iyi kalitede sağlık veya sosyal bakım bilgilerini ve bunları üretmek için gerekli yöntemleri tanımlayan bir dizi kriterin kendisi standarttır. Tırnak sedef hastalığının fiziksel ve duygusal olarak rahatsız edici olduğu, acil tedaviyi gerektirdiği ve kozmetik, fiziksel ve sosyal sorunları değerlendiren doğrulanmış sonuç ölçütleri kullanılarak tedavinin hastanın yaşam kalitesi üzerindeki etkisini ele almak için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği doğrulanmıştır. Steven Levy, küçük yaşlardan itibaren sedef hastalığının fiziksel ve zihinsel sağlığı ne kadar dramatik bir şekilde etkileyebileceği konusunda bir fikre sahipti. Renk değişimleri genellikle kütikülden uca uzanan çizgilerde görülür ve bunlar iyi huylu benler veya kanserli melanomlar olabilir. Bunlar, proksimal tırnak matrisindeki (tırnağın kütikülün altından büyüdüğü yer) anormallikleri gösteren, tırnak plağındaki yüzeysel çöküntülerdir. Kan damarlarının yırtılması ve kanın tırnak plağının altındaki uzunlamasına oluklar boyunca ilerlemesinden kaynaklanır.

Tırnak plakası anormallikleri, yani çukurlar ve oluklar, önceki matriks sedef hastalığından kaynaklanır. Deformite çoğunlukla travma sonrasıdır, ancak tırnak liken planus gibi tırnak matrisini içeren agresif enflamatuar hastalıkların, greft versus host hastalığı veya skatrisyel pemfigoid gibi otoimmün büllöz bozuklukların nihai sonucu olabilir. Betametazon dipropiyonat %0,05/kalsipotriol monohidrat %0,005 jel ve klobetasol propiyonat %1 merhem içeren donanım işleme tırnak plakaları şeklindeki kombine tedaviler etkilidir ve orta ve şiddetli tırnak sedef hastalığı olan hastalarda kullanılabilir; bu, klinik sonuçlarla doğrulanmıştır. Gelişme. YÖNTEMLER PsA'lı 29 hastanın tırnakları fotoğraflandı ve skorlandı. Benzer şekilde, her bir tırnağın çukurlaşması, onikoliz ve subungual hiperkeratoz açısından tırnak şiddeti incelenir (0-5 arasında puanlanır); toplam tırnak şiddeti, farklı tırnaklardan alınan en yüksek 2 puanın toplamıdır (minimum 0; maksimum 10). Psoriatik tırnak hastalığını taklit edebilen veya aynı anda ortaya çıkabilen onikomikozun yüksek prevalansı nedeniyle ayak tırnağı tutulumu dışlanmıştır. 9 Skor sedef şiddeti idi. Pterjium Komplikasyonu Tırnak Sedefi ve Trakionişi: Nadir midir? Pterjiyum, tırnak matriksinin geri dönüşümsüz bir skarlaşmasıdır ve tırnağın yarılmasına neden olur.

Diğer durumlarda, bir kişi bir çiviyi çekerken kırabilir. Cildi etkileyen sedef hastalığının tedavisinde olduğu gibi, nüksetme sık görülür ve tedavilerin sürdürülmesi veya tekrarlanması gerekebilir. Modifiye Tırnak Psoriasis Şiddet İndeksi (mNAPSI) ve Doktor Tırnak Görme Keskinliği Ölçeği (PhNVAS), yapı geçerliliği için karşılaştırma araçlarıydı. Ek olarak, mNAPSI ölçekli lezyonlar kullanılarak yapılan tırnak değerlendirmesinde, yağ damlası diskromisi/onikoliz ve distrofi, şiddet açısından 1'den 3'e kadar derecelendirilir. Tırnak sedef hastalığı için mevcut araçlar karmaşıktır ve hastalar için önemli olan sonuçları yeterince ölçemeyebilir, bu nedenle hastaların bu araçların nasıl kullanıldığı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacı vardır. İnsanların tırnaklarının çoğunda diğer rahatsız edici sedef hastalığı semptomlarıyla birlikte PND olduğunda, doktorlar ağır hizmet tipi "sistemik" ilaçlar yazabilir. Tırnak sedef hastalığının Pulse Dye Lazer artı kalsipotriol betametazon jeli ile tedavisi vs. Uygun hastalara Synchro FT Nd:YAG lazer (DEKA Lazer) ile lazer seansları uygulandı. Bazı doktorlar ayrıca ışık veya lazer tedavisi önermektedir. MÜDAHALE Tedavi, 6 ay boyunca 0.2 ila 0.3 mg/kg/gün asitretinden oluşuyordu. Gözlemler, tırnak lezyonları gibi hardtop-tedavi edilen lokalizasyonların varlığı da dahil olmak üzere, sedef hastalığı olan hastaların tedavisinde netakimabın yüksek etkinliği hakkında bir sonuca varılmasına olanak tanır.

Anahtar YöntemTASARIM Asitretin ile tedavi edilen orta ila şiddetli tırnak sedef hastalığı olan 36 hastayı içeren açık çalışma. Son zamanlarda, araştırmacılar Tırnak Sedef Şiddet İndeksi'ni (NAPSI) geliştirdiler. Tırnakları etkileyen sedef hastalığının klinik belirtileri, tırnak psörozunun yaygın ayırıcı tanısı, Tırnak Psoriasis Şiddet İndeksi ve özellikle tırnak psoriasisinin teşhisinde kullanılan çeşitli tanısal yardımcılar, özellikle izole tırnak tutulumu olan olgular gözden geçirilmiştir. ARKA PLAN VE AMAÇ Klinik olarak çok benzer olduğu için onikomikoz, psoriatik tırnak değişikliklerinde en önemli ayırıcı tanısal hususlardan biridir. Tırnak psoriazisinin farklı klinik görünümlerine, tedavi öncesi temel tanısal değerlendirmeye, önemli ayırıcı tanılara ve tırnak Psoriazisi için tedavi seçeneklerine ilişkin yayınlanmış verilere genel bir bakış sunulmaktadır. Tırnak sedefi ölümcül bir hastalık değildir, ancak tespit edilmediği sürece tedavisi çok daha zordur. Bunu doğal olarak tedavi etmenin birkaç yolu vardır, ancak bu ev ilaçları ve doğal terapiler, doktorunuz veya dermatoloğunuz tarafından reçete edilen tedavi planı ile birlikte tamamlayıcı seçenek olarak kullanılmalıdır. Bunun nedeni, tırnağın kendisinin tedavisi zor bir nokta olmasıdır. Tırnaklarınızda görsel değişiklikler (renk değişikliği veya çatlama) görürseniz veya tırnaklarınızın tırnak yatağından gevşediğini fark ederseniz, bu tırnak sedef hastalığı olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?