Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?

3. Sedef hastalığı için savunulan çeşitli sistemik ajanların potansiyel önemli toksisiteleri akılda tutularak, sistemik ajanların kullanımı genellikle tek başına tırnak psöriazisini tedavi etmek için tavsiye edilmez ve ciddi deri veya eklem hastalığı olan vakalarda veya yaygın veya yaygın hastalığı olan hastalarda önerilir. inatçı tırnak sedef hastalığı. "Işık tedavisi, 40 yılı aşkın bir süredir kullanımda olan köklü bir tedavidir. Sistemik bir tedavi olarak sitostatik ajan metotreksat kullandık - 25 mg (haftada bir kez) parenteral uygulama. Şu anda adalimumab, colchicum dispert ( 1 gm/gün) ve subkutan metotreksat (20 mg/hafta) tedavisi Renal Replasman Tedavisindeki Gelişmeler PsA tedavisi erken tanı ile başlar, bunu hastalık aktivitesi ve hasarının değerlendirilmesi ve tedavinin değerlendirilmesi takip eder. Sağlık hattı Belirli mineral veya vitamin eksikliğiniz varsa, tırnaklarınızda beyaz noktalar veya noktalar fark edebilirsiniz.

Tırnak yatağını ve çevresindeki cildi güçlendiren, nemlendiren ve besleyen yağ asitleri ve A ve E vitaminleri içerir. Deri vücudun en büyük organlarından biridir. Örtü sistemi, bir hayvanın vücudunun en dış katmanını oluşturan organlar kümesidir. İnsanlarda toplam vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 12 ila 15'ini oluşturur ve 1,5 ila 2 m2'lik bir yüzey alanını kaplar. Tırnaklar, tırnak matrisi adı verilen ince bir bölgeden haftada ortalama 1 mm uzar. Az tırnak hastalığı, ≤3 tırnağı etkileyen tırnak psoriasisi olarak kabul edildi. Tırnak sedef hastalığı, hem sedef hastalığı hem de psoriatik artriti olan kişilerde çok yaygındır. OCT, psoriatik tırnak hastalığını daha iyi teşhis etmenin, tedaviye yanıtı izlemenin ve değişiklikleri daha belirgin hale gelmeden belirlemenin bir yolu olarak inceleniyor ve potansiyel olarak daha erken tedaviye veya gelecekteki psoriatik artritin önlenmesine yol açıyor. Sonuç olarak, tedavi ısrarının karşılığını almasıdır!

Epidermis, dış ortama karşı ilk koruma hattı görevi gören güçlü, yüzeysel tabakadır. Cildin vücudu korumak gibi önemli bir görevi vardır ve enfeksiyona, sıcaklık değişimine ve homeostazdaki diğer zorluklara karşı vücudun ilk savunma hattı görevi görür. Temel olarak, cildiniz kuruduğunda kaşınır çünkü vücudunuz size cildinizin zarar gördüğünü ve onarılması gerektiğini söylemeye çalışır. Yukarıda belirtildiği gibi, sedef hastalığından etkilenen vücudun tek parçasının tırnak olması çok nadirdir. Tırnaklar tamamen düşebilir veya parçalara ayrılabilir. İnsan epidermisi, ayrıca dört ila beş katmana ayrılan çok katlı skuamöz epitel hücrelerinden oluşur: stratum korneum, stratum granulosum, stratum spinosum ve stratum bazale. Ayrıca kırılganlaşabilir ve kırılabilirler. Morgan, Z.; Wickett, H. (6 Mayıs 2011). "Kalsiyum ve / veya çinko eksikliğinin bir belirteci olarak parmak tırnaklarında lökonişi". CureJoy. 6 Mart 2018. Tedavi edilebilen çinko veya albümin eksikliğinden de kaynaklanabilirler. 23.x Sonuçlar, kalsiyum veya çinko alım skorları ile lökonişi arasında bir ilişki olmadığını gösterdi. Bu çalışmanın sonuçları, bireysel bileşenlerin "en küçük ortak paydasının" hem psoriasis hem de psoriatik artrit eksenleri boyunca hastalık spektrumunun ciddiyetini tanımlamada yeterli olacağı hipotezini desteklememektedir.

Sonuçlarımız, olası el semptomları dışında, Pso ve PsA hastalarında eklem ve cilt tutulumunun şiddeti arasındaki ilişkiye karşı kanıt sağlar. Ve tırnak bakımınızı ne kadar uzun süre ertelerseniz, sonunda bakıma başladığınızda tırnaklarınızı veya çevresindeki cildi fiziksel olarak travmatize etme olasılığınız o kadar artar. Sadece primatların tırnakları vardır. Başka bir deyişle, ailede hastalık öyküsü varsa, aynı sorunu geliştirme şansınız daha yüksektir. Kokulu losyonlardan kaçının - nazik olan ve nemlendiriciler ve yumuşatıcılar içeren nemlendiricileri tercih edin. Formaldehiti unutun. Çoğu tırnak cilası ve tırnak sertleştiricinin formaldehit içermemesi gerekmesine rağmen, bazılarının hala vardır. Bu post-hoc analiz, kafa derisine özgü (ss-IGA), Hekimin Eller ve/veya Ayaklar (hf-PGA), tırnak PGA (f-PGA) ve Tırnak Psoriasis Bölgesi için Küresel Değerlendirmesi (PGA) için gözlemlenen birleştirilmiş etkinlik verilerini kullandı. & Önem İndeksi (NAPSI), puanların kendi kendini bildiren PsA alt kümesinde. 3 deneme ve adalimumabın orta ila şiddetli tırnak psoriazisi ve orta ila şiddetli plak psoriazisi olan hastalardaki güvenlik ve etkililiğini değerlendirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye