Tırnak Sedefinin Arkasındaki Sır

Adalimumab, el ve ayaklarda orta ila şiddetli kronik plak sedef hastalığının tedavisi için: etkinlik ve güvenlik, REACH'in randomize, plasebo kontrollü, çift kör bir çalışmasından elde edilmiştir. Her hastaya son seanstan sonra tedavi sonuçlarından ne kadar memnun olduğu görsel analog skala (VAS) ile soruldu; Memnuniyetsizlik için 0 puan ve en iyi memnuniyet için 10 puan. Bilgilendirilmiş onamı imzalamayı reddeden hastaları, sistemik tedavi almaya uygun hastaları, püstüler veya eritrodermik psoriasisli hastaları, sistemik tedaviye ihtiyaç duyan şiddetli psoriatik artritli hastaları, onikomikozu olan hastaları ve 2 ay sistemik anti-psoriatik tedavi alan hastaları dışladık. çalışmanın kaydından önce. AMAÇ: Psoriatik artritli (PsA) hastalarda tırnak psoriasisinin hastalık aktivitesi, yaşam kalitesi ve iş verimliliği ile ilişkisini incelemek. Toplam NAPSI skorlarını elde etmek için sıfırdan tırnak sedef hastalığı olmayan 80 ile ciddi tırnak sedef hastalığı olan 80 puanları birleştirdiler. İsveç Tıp Merkezi ve Seattle'daki Washington Üniversitesi'nden Dr. Philip Mease liderliğindeki araştırmacılar, çalışmaya girdiklerinde kayıttaki hastaların yüzde 40'ından fazlasının tırnak sedef hastalığı olduğunu ve tırnak sorunlarının yüksek oranda ilişkili olduğunu buldular. daha düşük yaşam kalitesi puanları.

Öte yandan, kontrol grubu, tırnak matriks skoru ortalama farkı (tedavi edilen grupta -1.00 ± 1.86'ya karşılık -1.00 ± 1.86) dışında, çalışma boyunca tüm skorlar için istatistiksel olarak anlamlı herhangi bir değişiklik göstermedi. "Optik koherens tomografi: sedef hastalığında tırnak hastalığını değerlendirmek için yeni bir araç mı? Tırnak sedefi ileri evrelerinde parmaklarınızı hareket ettirmenizi zorlaştırabilir. aslında ciddi sorunların göstergesi olabilir. Sedef hastalığı ayrıca, hastaların yaklaşık yüzde 80'inde tırnak değişikliklerinin meydana geldiği, psoriatik artrit olarak bilinen bir artrit formuyla da bağlantılıdır. Tırnak sedefi, çukurlaşma, tırnak yatağının ayrılması ve etkilenen tırnakların kalınlığında veya şeklindeki değişikliklerin yanı sıra tırnaklarda renk değişikliği gibi çeşitli semptomlara neden olabilen bir deri hastalığıdır. En sık plak sedef hastalığı olarak kendini gösteren sedef hastalığı, güçlü bir genetik temeli olan kronik, tekrarlayan, inflamatuar bir deri hastalığıdır. Plak sedef hastalığı (aşağıdaki resme bakın) nadiren yaşamı tehdit eder, ancak genellikle tedaviye dirençlidir. Plak sedef hastalığı olan çocuklarda plaklar eskisi kadar kalın değildir ve lezyonlar daha az pulludur.

Hastalık, çocuklarda yetişkinlere göre daha sık yüzü etkiler. Daha fazla bilgi edinin ve buradan kaydolun. Aslında yeni bir çalışma, tırnak semptomları olan PsA hastalarının, tırnakları normal görünenlere göre daha şiddetli hastalığa sahip olabileceğini gösteriyor. Şimdi bir araştırma, tırnak tutulumu olan sedef hastalarının gelecekte PsA geliştirmeye daha yatkın olabileceğini buldu. Yazarlar ayrıca, topikal ilaçlar ve kortikosteroid enjeksiyonlarının yanı sıra hastalığı modifiye edici antiromatizmal ilaçlar ve biyolojik ilaçlar da dahil olmak üzere tırnak sedef hastalığına doğrudan yardımcı olabilecek çeşitli tedavilere ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının PsA tedavisini seçerken veya ayarlarken tırnak durumunu dikkate alması gerektiğine değindi.. En önemlisi, hastaların etkilenen tırnaklara düzenli ve çok nazikçe bakmaları gerektiğidir. Uygun hastalara Synchro FT Nd:YAG lazer (DEKA Lazer) ile lazer seansları uygulandı. Seanslar ayda bir olmak üzere 6 seansa kadar uygulandı. Lazer enerjisi ilk seansta 110 J/cm2, diğer seanslarda 130 J/cm2 ile başladı. Tırnak sedef hastalığını tedavi etmek için darbeli boya lazerinin (PDL) kullanımı araştırılmıştır. Bu çalışma, Ocak 2019 ile Mart 2020 arasındaki dönemde AL-Zahraa Üniversite Hastanesi Dermatoloji ve Zührevi Hastalıklar Polikliniği'nden alınan 20 hasta üzerinde gerçekleştirilen randomize, hasta içi, kontrollü bir çalışmadır. 12 yaşından büyüktüler ve tırnak tutulumuyla ilişkili hafif ila orta şiddette sedef hastalığı vardı.

Yöntemler: Bu çalışma, tırnak tutulumu olan hafif ila orta şiddette psöriazisi olan her iki cinsiyetten (12 yaşından büyük) 20 hasta üzerinde yürütülen randomize kontrollü bir çalışmadır. Konuyla ilgili daha fazla araştırmaya ihtiyaç var, ancak bu çalışma, tırnak sedef hastalığı olanların bu tür tedavilerden fayda sağlayabileceğini veya en azından eklem semptomları açısından diğer sedef hastalarına göre daha yakından izlenmesi gerektiğini öne sürüyor. Lazer tedavisi, yüksek hasta memnuniyeti ile tırnak sedef hastalığında etkili ve güvenli olduğunu göstermiştir. Distrofiyi değerlendirmek için Nail Psoriasis Şiddet İndeksi (NAPSI) skorlama aracı kullanıldı. Veya çukurlaşma gibi tırnak değişikliklerini fark edebilirsiniz. Tırnak çukurluğu veya diğer sedef hastalığı belirtilerinin görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilecek reçeteli ojeler hakkında soru sormak da dahil olmak üzere dermatoloğunuzdan tıbbi tavsiye isteyin. YÖNTEMLER: Hastalar ya 0, 4. haftalarda IV golimumab 2 mg/kg'a, ardından 52. haftaya kadar her 8 haftada bir (8 hafta) veya 0, 4. haftalarda plaseboya, ardından 2 hafta boyunca IV golimumab 2 mg/kg'a çaprazlama ile randomize edilmiştir. 24, 28. haftalar ve ardından 8 gün ila 52. hafta arası. yanıt kriterleri.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?