Tırnak Sedef Hastalığından Kaçınmak İçin Altı Kararlı Neden

Örneğin, maraton koşucuları veya uzun yürüyüşçüler gibi çok fazla yürüyüş veya koşu yapan kişiler bunlara daha yatkındır. Sedef hastalığı olan kişilerin yüzde 50'ye kadarı tırnaklarında değişiklik yaşar. Aynı durum, bağışıklık tepkileri belirgin şekilde yavaşlayan AIDS hastalarının durumudur. Sadece matriks tutulumu durumunda, intralezyonel steroid enjeksiyonları tercih edilen tedavi olarak kabul edildi. Bir subungual hematom büyükse ve ağrıya neden oluyorsa, kanı boşaltmak ve tırnak altındaki basıncı azaltmak için tıbbi tedavi gerekebilir. Bir subungual hematom, tırnağın altındaki küçük bir noktadan geniş bir renk değişikliği alanına kadar değişebilir. Mevcut SR ve NMA, tescilli biyolojik tedavileri (TNF inhibitörleri, IL-17 inhibitörleri, ustekinumab ve IL-23 inhibitörleri) ve yeni anti-psoriatik küçük molekülleri (tofasitinib ve apremilast) tırnak sedef hastalığındaki terapötik etkinlikleri açısından değerlendirmek ve karşılaştırmak için yola çıkmıştır.. Ancak çoğu zaman tırnak bozulmadan kalır ve tırnak uzadıkça kan kaybolur. Çivinin altındaki veya yatağın kenarındaki sedef lezyonları sarı görünür ve tırnağı yataktan kaldırırlar, ancak bu lezyonlar tırnak büyüdükçe hareket etmez ve tırnaktan sonra yatakta kalırlar. gitti.

Tırnak, pürüzlü bir kenar bırakmadan bir yandan diğer yana çatlamışsa, düzeltme işlemini atlayabilirsiniz. Uzun bir ayak tırnağı veya pürüzlü bir kenar, bir kapının veya kalın bir halının köşesine takılabilir, bu nedenle tırnakları düz bir şekilde kesilmiş tutun. Ayak parmağınızı çarparsanız veya ayağınıza ağır bir şey düşürürseniz, ayak tırnağının altında sıkışan kan ve sıvıdan oluşan bir subungual hematom gelişebilir. Doktorunuzun yapabileceği başka bir şey de tırnağın altında biriken kanın yarattığı baskıyı azaltmaktır. Tırnağın altındaki kan miktarına göre tırnak gevşeyip düşebilir. Tırnağınız veya yapay bir tırnağınız tırnak yatağını koruyacaktır ve bir bandajdan daha rahattır. Açıkta kalan tırnak yatağını düz gazlı bezle veya normal bir yapışkan bandajla sarmayın. Bandajı her gün ve ne zaman ıslanırsa değiştir. İltihabı azaltmak için ayağınızı günde bir kez 20 dakika boyunca bir ölçek povidon iyot ve bir ölçek su içeren bir solüsyonda bekletin. Varsa, yenisi göründüğünde eski (veya yedek) çiviyi seçmeyin. Demir eksikliği, çatlak tırnakların en yaygın beslenme eksikliği nedenlerinden biridir.

Cilt gibi entezler de hem kesme hem de sıkıştırma kuvvetlerine maruz kalır ve bu da lezyonun Koebner fenomenine göre yayılmasına neden olur - DIP eklemlerindeki mekanik stres ve mikro hasar, psoriatik tırnaklara neden olabilir. Tırnakların benimki gibi. Tırnaklarınız tekrar uzamaya başladığında, tırnaklarınızda yatay çizgiler fark edebilirsiniz. Dokunulduğunda tırnak acıyabilir veya hassaslaşabilir. Parmağınız zonklayabilir veya gergin hissedebilir. Dikiş gerektirebilecek derin bir kesiğiniz var. Bir röntgene ihtiyacınız olabilir. Deride meydana geldiğinde pullu kırmızı lekelerin göz ardı edilmesi zordur; tırnaklarda meydana geldiğinde, hasar hem rahatsız edici hem de çirkin olabilir. Ayak tırnaklarında veya tırnaklarda olabilir. Bir mantar enfeksiyonu, bir tırnak ürünü bileşenine alerji, sedef hastalığı ve Raynaud hastalığı gibi dolaşım bozukluğuna neden olan hastalıklar ayak tırnağınızın kırılmasına veya ufalanmasına neden olabilir. Makalenin amacı, romatologlara tırnak psöriazisinin özellikleri, değerlendirme yöntemleri ve olası klinik yansımaları hakkında kısa bir derleme sağlamak için tırnak psoriazisi ve psoriatik artrit (PsA) arasındaki korelasyona ilişkin literatürü gözden geçirmektir. Infliximab, tırnak sedef hastalığı için bugüne kadarki en etkili tedavi gibi görünmektedir. Amaçlar şunlardı: (a) tırnak sedef hastalığının tedavisinde hasta ihtiyaçları ve faydalarına ilişkin yeni bir anket için tedavi hedeflerini belirlemek; (b) genel olarak ve tanımlanmış alt gruplarda tırnak sedef hastalığı olan hastalarda tedavi hedeflerinin önemini analiz etmek; ve (c) genel tedavi hedefinin önemi ile yaşam kalitesi arasındaki ilişkiyi belirlemek.

Tırnak çevresindeki yumuşak doku kalınlığı gruplar arasında karşılaştırıldı ve psoriasisli hastalarda tırnak bozuklukları ile periferik artrit veya entesit arasındaki ilişki de analiz edildi. Doktorlar ayrıca ev işlerini yaparken veya bahçeyle uğraşırken hastaları eldiven takmaya teşvik etmelidir. Ayak parmağında bir kemik kırdıysanız, iyileşirken destek olması için onu bir sonraki parmağa bantlayabilirler. Her neyse, sonunda Vicks ve Çay Ağacı Yağı ile düzeldi, biraz zaman aldı ama denemeye değer olabilir. Enfeksiyondan kaçınmaya yardımcı olmak için size antibiyotik ve muhtemelen bir tetanoz aşısı verebilirler. Tırnaklarınız, son manikürünüzü yaptığınızdan daha fazlasını anlatıyor olabilir. Tırnak sedefi olan bir hastanın vücudunun diğer bölgelerinde de sedef hastalığı olma olasılığı daha yüksektir. Mahmuzlar ayaktaki çeşitli kemiklerde (vücuttaki diğer kemiklerin yanı sıra) büyüyebilir, ancak ağrıyla en sık ilişkilendirilen tür topuk dikenidir. İlk birkaç gün ayağınızı destekleyerek herhangi bir ağrı ve şişliği azaltın. Herhangi bir ayak probleminiz varsa düzenli olarak bir ayak hastalıkları uzmanına görünün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?