Tırnak Sedef Hedefleriniz Uygulamalarınızla Uyuşuyor mu?

Darbeli boya lazerleri, yetişkinlerde ve bebeklerde vasküler lezyonları tedavi etmek için kullanılır. Bunlar sağlıklı yetişkinlerin ortalamalarıdır. Onikoliz, (on-ik-ol-is-is) subungual hiperkeratoz (sub-ung-gwal hi-per-ker-at-o-sis) ve kıymık kanamalarının (hem-or-ij-iz) tümü hastalıktan kaynaklanır tırnak yatağından. Tırnak matrisi ve tırnak yatağı için başlangıçtaki NAPSI skoru Tablo II'de gösterilmektedir. Ancak yapılan araştırmalar biyolojik ajan kullanımının önemli faydalar sağladığını göstermiştir. 30000RPM Portatif Tırnak Matkap Makinesi, AZ GOGO Akrilik Tırnaklar, Manikür/Pedikür, Parlatma, Kütikül - Salon veya Evde Kullanım için Profesyonel Şarj Edilebilir Elektrikli Efile Tırnak Matkap Her tedavi yöntemi için etkinlik ve güvenliğe ilişkin derinlemesine, kanıta dayalı bir tartışma sunacağız ve bu tedavilerin tek başına veya diğer topikal ve/veya sistemik sedef hastalığı tedavileriyle birlikte kullanımına yönelik tavsiyeler ve rehberlik sağlayacağız. Metotreksat, siklosporin ve asitretin dahil olmak üzere en sık kullanılan ilaçlar için etkinlik ve güvenlikle ilgili ayrıntılı tartışmalar sunuyoruz ve reçete yazanların bu tedavilere başlama ve hastaları yönetme konusunda yardımcı olacak öneriler sunuyoruz. Sedef hastalığı için bakım kılavuzlarının bu bölümünde, dar bant ve geniş bant UVB, ışığa duyarlı hale getiren ajanlarla birlikte UVA, excimer lazer gibi hedefe yönelik UVB tedavileri gibi ultraviyole (UV) ışık bazlı tedavilere odaklanacağız. ve darbeli boya lazerlerinin, yoğun darbeli ışığın ve ışık yayan elektrotların daha yeni uygulamaları dahil olmak üzere bu temel fototerapilerin diğer bazı modaliteleri ve varyasyonları.

Kırk çivi 6 milisaniye darbe süresi ve 9 J/cm2 ile tedavi edilirken, 39 çivi 0,45 milisaniye darbe süresi ve 6 J/cm2 ile tedavi edildi. 6 ve 0,45 milisaniyelik PDL gruplarında başlangıçtaki toplam ortalama NAPSI skoru 10,05 ± 3,16 ve 10,26 ± 3 idi. 91, sırasıyla (Şekil 2, A). PDL'nin hem daha uzun 6 milisaniye hem de daha kısa 0,45 milisaniye darbelerinin (595 nm) tırnak matrisi ve tırnak yatağı sedef hastalığının tedavisinde etkili olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır. 6 aylık ilk tedaviden sonra, her iki grupta da başlangıca göre genel NAPSI, tırnak matriksi NAPSI ve tırnak yatağı NAPSI skorlarında anlamlı bir azalma oldu; ancak, iki atım süresi grubu arasında anlamlı bir fark bulunmadı. Darbeli boya lazeri (PDL), tırnak sedef hastalığının tedavisinde etkilidir.134,149-151 Tek başına PDL ve başka bir grupta PDL ve metilaminolaevulinik asit kombinasyonu ile 60 psoriatik çivi üzerinde yapılan bir çalışmada,134 tedavi aylık olarak uygulandı ve NAPSI skorları başlangıçta, 3 ayda ve 6 ayda hesaplanmıştır. Bu nedenle, ne tür ayakkabı giyerseniz giyin veya yaptığınız aktivite ne olursa olsun, düzenli olarak egzersiz yapıyorsanız, her dört ila altı ayda bir veya sırtı aşındığında yeni spor ayakkabıları almak iyi bir fikirdir.

Darbeli boya lazerin (PDL) plak tipi sedef hastalığının tedavisinde etkinliği çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. Durumunuz ağırsa, şeker hastasıysanız veya kan dolaşımınız zayıfsa, lütfen durumunuzu bir doktora danışın. Sedef hastalığı, ona sahip olan her kişiye özgü bir durumdur ve bu nedenle işe yarayan bir tedavi veya tedavi kombinasyonu bulmak bir deneme yanılma süreci olabilir. Tırnak sedefi ve tırnak mantarı arasındaki farkı bilmek, semptomların kötüleşmesini veya enfeksiyonun yayılmasını önleyebilir. Sedef hastalığı, birden fazla organ sistemini tutan ve dünya nüfusunun yaklaşık %2'sini etkileyen kronik inflamatuar bir hastalıktır. Sedef hastalığı, birden fazla organ sistemini tutan ve dünya nüfusunun yaklaşık %3,2'sini etkileyen kronik inflamatuar bir hastalıktır. Sedef hastalığı, yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen keratinositler ve bağışıklık hücreleri arasındaki etkileşimleri içeren yaygın bir inflamatuar deri hastalığıdır. Keratinositlerin hiperproliferasyonu ve anormal farklılaşması ve dermis ve epidermiste immün hücrelerin aşırı infiltrasyonu ile karakterizedir.

Bu makale, alternatif manyetik alan altında tip-II süperiletkenlerde akı sabitleme kaynaklı dev manyetostriksiyonu hesaba katmak için tam olarak birleştirilmiş bir model sunmaktadır. Sarı tırnak sendromu, yavaş büyüyen, kalınlaşmış, hiper kıvrık, sarı tırnaklarla karakterize nadir görülen bir durumdur. Sedef hastalığı, cilt hücrelerinin hızlı bir şekilde birikmesine yol açan inflamatuar bir durumdur. Ungual değişiklikler, özellikle deri lezyonlarının klinik özellikleri tipik olmadığında sedef hastalığının teşhisinde yardımcı olabilir. Kıymık kanaması, tırnağın altında dikey bir renk değişikliği oluşturabilen küçük bir kan pıhtısıdır. Bazı enfeksiyonlar (özellikle kalp kapakçığı) tırnak yatağında kırmızı çizgilere (kıymık kanamaları) neden olabilir. Klinik özellikler ya tırnak matriksinin ya da tırnak yatağının iltihaplanmasına bağlı olarak ortaya çıkar ve çukurlaşma, lökonişi, lunulada kırmızı noktalar, ufalanma, onikoliz, kıymık kanamaları, subungual hiperkeratoz ve yağ damlası somon yamalarını içerir. Zaman zaman, genellikle suya maruz kaldıktan sonra kırmızı ve ağrılı olabilirler. Akrilik almayı seçerseniz, doğal tırnaklarınızın uzunluğunu aşmayan daha kısa seçenekleri tercih etmek isteyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?