Tırnak Sedefinizin Gece Yarısı Yağını Yakmadan Büyümesini Sağlamanın Sekiz Yolu

30) tırnak sedef hastalığı olan hastaların en çok görünüm ve hastalığın kötüleşmesi ile ilgilendiğini bulmuştur; NailQoL skorları kadınlarda NAPSI ile koreleydi, ancak erkeklerde korele değildi. Sonuç olarak romatologlar hastalarında ortak değerlendirme dışında tırnak görünümüne de dikkat etmelidir. Tedavi tipik olarak tırnak çıkıntılarının ortaya çıkmasına neden olan durumu çözmeye odaklanır. Örneğin, egzama gibi bir cilt rahatsızlığı tırnaklarda çıkıntılara neden oluyorsa, dermatolog topikal tedaviler vererek egzamanın semptomlarını azaltmaya çalışacaktır. Yaşlandıkça her insanın tırnaklarında çıkıntılar oluşmasa da maalesef bunların oluşmasını önlemenin bilinen bir yolu yoktur. Tek bir çukur veya birçok çukur olabilir. Araştırmacılar, altta yatan bir tendon ağının tırnakları, her parmağın üst ekleminde (tırnaklara en yakın olan) bulunan distal interfalangeal (DIP) eklemle bağladığını açıkladı.

Çok sayıda hastada sakatlıkla ilişkili tırnak sedef hastalığı: 1.728 hastayla yakın zamanda yapılan bir görüşmenin sonuçları. PsA hafif bir hastalık olarak kabul edilmesine rağmen, son 20 yılda hastaların önemli bir kısmında ciddi bir artrit formu olabileceğine dair kanıtlar birikmiştir. Plaklar genellikle kafa derisi, dirsekler, dizler veya sırtın alt kısmında oluşur, ancak cildin herhangi bir yerinde gelişebilirler. Tırnağın çıkarılması: Tırnaklar, etki etmesi 7 gün süren bir merhem kullanılarak veya cerrahi olarak lokal anestezik kullanılarak çıkarılabilir. Hasarlı tırnakları çıkarmanın en acısız yolu birkaç şeyi içerir. İnsanlar ayrıca tırnaklarını keskin bir nesne veya fırça ile temizlemekten kaçınmalıdır. Sedef hastalığı olan kişilerin yaklaşık yarısı tırnaklarındaki değişiklikleri de fark edecektir. Tırnak değişiklikleri parmaklarda ayak parmaklarından daha yaygındır. Sedef hastalığı, cildin iltihaplanmasına neden olan ve genellikle kırmızı, pullu cilt lekelerine yol açan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Kişide cilt psoriatik lezyonları da olmadıkça tırnak sedef vakalarının teşhis edilmesi zor olabilir.

Çukurlaşma, tırnağın yüzeyinde bir çukur veya birçok çukur göründüğünde. Batık ayak tırnaklarını önlemek için ayak tırnaklarını düz bir şekilde kırpın; tırnakları düz bir şekilde kesin, ardından tırnakları bir yönde törpülerken köşeleri hafifçe yuvarlayın. El ve ayak tırnakları tırnak sedef hastalığından etkilenebilir. Tırnaklardaki çıkıntılar genellikle altta yatan bir durumun işaretidir. Tırnak çöküntüleri genellikle sedef hastalığı olan kişilerde bulunur, ancak diğer bazı durumların bir işareti olabilirler. Travma nedeniyle tek tırnakta görülebildiği gibi el, ayak ve ağız hastalığı, bağışıklık hastalıkları, sedef hastalığı ve liken planus gibi çocuklarda da görüldüğünü söylüyor. Tırnakların yavaş uzadığını ve bu tür bir çarenin mevcut tırnağı değil, yalnızca yeni çıkan tırnağı tedavi ettiğini unutmamak önemlidir. Tırnak mantarı enfeksiyonları gibi durumlar cildin ve tırnakların sarı ve çirkin görünmesine neden olabilir. Bir bandaj koyabilir ve birkaç saat bırakabilirsiniz. Çiviye enjekte edilen steroid: Bu tedavi ağrılı olabilir. Akut tırnak yaralanmalarının cerrahi tedavisi. Çalışma, 52 haftalık tırnak lezyonlarının tedavisi için ixekizumab ve ustekinumab'a randomize edilen orta ila şiddetli psöriazis hastalarının tedavi sonuçlarını karşılaştırdı.

Bu vaka-kontrol çalışmasının amacı, bu hastalarda onikomikoz için genetik bir duyarlılık belirteci olup olmadığını belirlemektir. Kuru cildin o kadar çok nedeni vardır ki, kaçınılması imkansız görünebilir, ancak yapılabilir. Tırnaklarınız sedef hastalığından etkileniyorsa dermatoloğunuzun önerebileceği birçok tedavi vardır. Giriş Sedef hastalığı hem el tırnaklarını hem de ayak tırnaklarını etkileyebilir. Bu çalışmada, Lipner ve meslektaşları bu bulguları, tırnak sedef hastalığı randomize klinik deney katılımcılarının etno-ırksal bileşimi üzerine bir çalışmayla desteklediler. Birinin tırnaklarının tek başına görünümü, özellikle psoriatik tırnak hastalığı ise, bir doktorun sorunu teşhis etmesi için genellikle yeterli olacaktır. Nadiren, bir doktor tanıyı doğrulamaya yardımcı olmak için biyopsi için bir çivi örneği gönderir. Bunu yaparken, tırnak oluşumunu kontrol eden hücreler iyileşebilir, bu da çıkıntıların kaybolmasına yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefi - Hikaye

Tırnak Sedefini Düzeltmek Altı Adım Atmalı mı?